• 996Otto al III-lea, în vârstă de șaisprezece ani, este încoronat împărat al Sfântului Imperiu Roman. Mare lucru să fii jupân la 16 ani, vă dați seama că nu-i mai ajungea nimeni la nas.
  • 1502: Insula Sfânta Elena este descoperită de exploratorul portughez João da Nova. Cineva, pe numele său Napoleon Bonaparte, sigur n-a fost fericit, vreo 300 și ceva de ani mai târziu, că s-a descoperit această insulă. A fost exilat acolo și tot pe acel meleag uitat în apă s-a și prăpădit, în 1821.
  • 1877Mihail Kogălniceanu a proclamat în Parlamentul României, în numele guvernului, independența (data e conform calendarului după stil nou, altminteri, în calendarul de stil vechi e 9 mai, după cum bine știm). Era cazul, că se cam săturase lumea să se tot bată cu turcii.
  • 1904: La Paris a fost înființată Federația Internațională de Fotbal. Mai apoi, în timp, a prins cheag și meseria de microbist. Una dintre cele mai frumoase din lume, care înseamnă doar să stai în fotoliu, să bei bere și să te uiți la meci. Firește, dacă ai o nevastă înțelegătoare.
  • 1981: Metro-Goldwyn-Mayer cumpără United Artists de la Transamerica Corporation pentru 380 de milioane de dolari, după eșecul filmului ”Heaven’s Gate”, care a înregistrat pierderi de 44 de milioane de dolari. Cât de prost trebuie să fi fost filmul cu pricina ca să se piardă cu el atâta amar de bănet? Păi decât să faci un astfel de film mai bine stai acasă și… te uiți la filme. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Stefan Keller

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.