• 1633: Galileo Galilei e găsit vinovat de Inchiziție de cică ”o bănuită erezie“, fiindcă îmbrățișase ideea lui Copernic, cum că Pământul și alte planete orbitează în jurul Soarelui. A fost forțat să se dezică public de teoria heliocentrică, însă tot s-a ales cu un arest perpetuu la domiciliu. Țăcănită și Inchiziția asta, chiar și de Galilei să te iei?
  • 1848: A apărut, în revista „Foaie pentru minte, inima și literatură”, poemul „Un răsunet”, al lui Andrei Mureșanu. Care mai apoi, pe muzica lui Anton Pann, avea să devină ”Deșteaptă-te, române!”. Din 1990 e imnul nostru.
  • 1963: Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini este ales papă, sub numele Paul al VI-lea. Avantaj el, nu mai trebuia să se chinuie omul să-i rețină toate cele șase nume, s-a descurcat doar cu unul.
  • 1920A venit pe lume cel care avea să fie actorul Puiu Călinescu. Un talent grozav, plus că avea și niște grimase de te gândeai cum le poate găzdui oare o față de om. De altfel, talentul său a fost comparat adesea cu cel al actorului francez Louis de Funès. Nu mai e printre noi de niște ani, dar ne-a lăsat moștenire niște momente de comedie inegalabile. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.