• 1643: Navigatorul olandez Abel Tasman descoperă, în Oceanul Pacific, arhipelagul Tonga. Mult timp buchetul de insule a purtat denumiri precum „Insulele prietenoase” sau „Perla Pacificului de Sud”. Un tărâm aparte, mai cu seamă că era și prietenos, cum să nu-l descoperi? Ai face-o în fiecare zi de s-ar putea.
  • 1922: A venit pe lume Aristotelis (adică Telly, cum i s-a spus) Savalas, un actor american care avea să ajungă cunoscut pentru chelia lui într-o vreme în care nu prea se purtau cu atât aplomb cheliile. La noi a ajuns îndrăgit jucându-l pe Kojak, din serialul polițist cu același nume. Cei care nu mai sunt la prima tinerețe își amintesc că erau și acadele cărora li se spunea ”bomboane Kojak” dacă erau rotunde și aveau un băț înfipt în ele :). A fost un actor cu șarm.
  • 1976: E folosit pentru prima oară avionul supersonic Concorde, rod al unei colaborări între francezi și britanici. Păsăroiul te ducea la destinație cât ai zice ”supersonic”, numai că, totuși, costau enorm și fabricarea, și folosirea. Așa că până la urmă a fost pensionat și trimis în hangar.
  • Se sărbătorește Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. E drept că e mai delicat acum cu pandemia, dar măcar trimiteți îmbrățișări în gând, garnisite cu zâmbete cât puteți de multe. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.