• 451: În loc să stea și ei la plajă, vară fiind, unii își dădeau la gioale și la șale. Au făcut-o în lupta de pe Câmpiile Catalaunice, considerată ca fiind ultima mare bătălie a antichității, în care o coaliție romano-vizigotă a oprit expansiunea hunilor în vestul Europei. Vă dați seama că fusese groasă situația dacă au ajuns romanii să bată palma cu vizigoții.
  • 1867: Președintele american Andrew Johnson anunță achiziționarea Alaskăi. Facem un exercițiu de imaginație cu ce le-o fi spus conaționalilor: ”Băi fraților, de-acum puteți să vă cărăbăniți să căutați aur și pe-acolo, că e lungă Alaska, e și lată și e a noastră. Numai să aveți grijă la urși, că ăia nu știu ai cui or fi, nu i-am cumpărat, nu-i avem pe inventar, nici nu știu în ce limbă mormăie”.
  • 1955: Se petrece cea mai lungă eclipsă de Soare a secolului trecut, a durat 7 minute și 8 secunde și a fost observată cel mai bine în Filipine. Întrebarea e ce făcea Soarele, moțăia de s-a lăsat eclipsat atât de mult? Că nu prea îi șade în fire.
  • 1967: A venit pe lume actrița australiană Nicole Kidman. Un talent aparte, să-i trăiască năravul de a-și juca rolurile impecabil. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.