• 1192: Richard I al Angliei este luat prizonier de Leopold al V-lea al Austriei în timp ce era în drum spre Anglia, după ce a semnat tratatul cu Saladin care a încheiat cea de-a treia cruciadă. Adică scapi teafăr dintr-o cruciadă și se apucă unii de te iau prizonier pe drumul spre casă, asta e chiar o treabă ciufulită de-a binelea.
  • 1803Statele Unite ale Americii cumpără de la francezi provincia Louisiana, cu 15 milioane de dolari. Atât costa o provincie pe atunci, ce să zici. Avea cam 2,1 milioane de kilometri pătrați. Preț bunicel, la urma urmei.
  • 1917: Consiliul Comisarilor Poporului decretează înființarea Comisiei Extraordinare de Combatere a Contrarevoluției (CEKA), prima organizație de poliție secretă din epoca modernă. Mai târziu aceasta va purta și alte denumiri, ultima fiind KGB. Ultima pe care credem noi că o știm. Oricum, plini de idei crețe sau măcar ondulate bolșevicii. Auzi la ei, combaterea contrarevoluției, parcă i-a ciupit insolația.
  • 2004: Un grup de hoțomani fură echivalentul a 50 de milioane de dolari (în lire sterline, firește) de la Banca Nordică din Belfast, Irlanda de Nord. Jaful este considerat unul dintre cele mai mari din istoria Regatului Unit. Au cam avut ce căra, că atâta bănet cam trage la cântar. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.