• 1869: La Paris se deschide un așezământ de divertisment muzical, sub numele de Folies Trévise. Mai apoi se va dezvolta ca un teatru de vodevil și cabaret și va deveni celebru sub numele de Folies Bergère. Parfum de vremuri.
  • 1874: Scriitorul Karl May este eliberat din închisoarea Waldheim, unde a ispășit o condamnare pentru vagabondaj. Autor al atâtor romane de aventuri, prin Vestul Sălbatic și Orient, se vede treaba că a avut și May aventurile lui. Unele mai puțin reușite, ce-i drept.
  • 1936: Are loc premiera poveștii muzicale ”Petrică și lupul”, de Serghei Prokofiev. O premieră care l-a enervat pe compozitor, fiindcă, zicea el, ”participarea  a fost săracă și nu a reușit să atragă atenția”. Asta e, nu le poți avea pe toate. Dar măcar poți încerca.
  • 2012: O versiune pastel a tabloului „Țipătul”, de pictorul norvegian Edvard Munch, se vinde cu 120 de milioane de dolari la o licitație în New York. A stabilit stabilind un nou record mondial pentru o operă de artă la licitație. Oare n-o fi țipat și cumpărătorul când a dat atâta amar de bănet?

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Gopo și omulețul lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.