• 1900: E consemnat primul zbor al unui zeppelin, lângă Friedrichschafen, în Germania. Un păsăroi fără aripi care și-a făcut treaba.
  • 1888: Ion Luca Caragiale este numit director al Teatrului Național din București. Ce alegere mai bună puteai face, zău așa?!
  • 1951 – A venit pe lume la Vetrișoaia, județul Vaslui, Mariea Crâșmaru. A intrat în Cartea Recordurilor, la capitolul globetrotter, pentru „cea mai lungă călătorie efectuată vreodată de o femeie”. A străbătut 120 de țări, a mers pe toate continentele și a atins și cei doi poli. Și pașaportul ei a fost înregistrat în Cartea Recordurilor. Avea 154 de pagini și o lungime (desfășurată, firește) de 19 metri. Mariea a parcurs în periplul ei peste 300.000 de kilometri, s-a cățărat la altitudini de peste 6.000 de metri și a avut de-a face cu temperaturi de la -38 de grade până la +60. Asta da tenacitate.
  • 2002: La 102 ani de la consemnarea ”zburătăcelii” primului zeppelin, despre care scriam mai sus, un bancher american, Steve Fossett, a devenit primul om care a călătorit singur în jurul lumii într-un balon. Și asta fără să facă vreo escală – să zici că a coborât omul după un cico sau o plăcintă. Ambițios fârtat. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: Facebook / Mariea Crâșmaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.