• 1453: Mahomed al II-lea a început asaltul asupra Constantinopolului. Și nu s-a lăsat până nu l-a cucerit, avea efendi Mahomed o cogeamite ambiție, de te miri cum mai încăpea în el însuși.
  • 1792: Se dă prima lege monetară în SUA. S-a stabilit ca monedă unică dolarul. Măcar știa omul ce trebuie să aibă în portofel. Asta în cazul în care nu bătea vântul prin el, desigur.
  • 1978: În Statele Unite, rețeaua de televiziune CBS difuzează primul episod din serialul ”Dallas”. A devenit cel mai de succes serial de televiziune al anilor ’80, unul care avea să fie difuzat până în 1991. A fost difuzat și la noi, episoadele de sâmbătă seara cu JR, Sue Ellen, Bobby și Pamela fiind așteptate mai ceva ca momentele în care ajungeau portocale sau pufuleți la alimentară.
  • 2015: Șase fârtați au furat marfă de vreo 14 milioane de lire sterline dintr-un depozit subteran din zona Hatton Garden, cartierul londonez al bijutierilor, în ceea ce s-a numit ”cea mai mare spargere din istoria Marii Britanii”. Din tot pocinogul s-au recuperat doar vreo 4,3 milioane de lire sterline. Autorii, hoți în vârstă, cu experiență pe ramură, au fost până la urmă dibuiți și trimiși la țuhaus. Dar au cam apucat să pună la păstrare – ori poate chiar au cheltuit – niște saci de bani.

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Toglenn

CITEȘTE ȘI: ”Eroul de la Sevilla”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.