1783: A fost ridicat în aer cel de-al doilea balon cu aer cald construit de frații Montgolfier, având la bord trei pasageri: o rață, un cocoș și o oaie. Aterizarea s-a produs fără probleme, demonstrând că și alte vietăți pot suporta înălțimile. Primul balon fără echipaj al fraților Montgolfier a fost înălțat la 5 iunie același an (în imagine). Ce or fi povestit mai apoi rața, cocoșul și oaia prin curțile lor? 🙂

1982: Informaticianul Scott Fahlman postează pentru prima dată emoticoanele 🙂 și 🙁 într-un mesaj. Bună idee a avut omul.

335: Flavius Dalmatius este ridicat la rangul de cezar de către unchiul său, împăratul Constantin I. Să mai zică cineva că nu exista nepotism și în acele vremuri.

2011A plecat dintre noi Johnny Răducanu. Pe numele său real Răducan Crețu. S-a remarcat la 19 ani cântând jazz la contrabas. A studiat apoi muzică la Iași, la Cluj, după care la Conservatorul”Ciprian Porumbescu” din București. Contrabasist, pianist, compozitor, Johnny Răducanu a fost un muzician care modela sunetul jazzului în interpretări de poveste.

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Prințesa de vis a eternității

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.