• 1377: Prima atestare documentară a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou, prin care brașovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea „cu munca și cheltuiala lor proprie”. No, ăsta da privilegiu, adică bagă banul și dă matale și cu lopata :).
  • 1493: Cristofor Columb descoperă Puerto Rico. La câte a tot descoperit Columb e de mirare că n-a anunțat că s-a descoperit și pe sine însuși.
  • 1946: Primele alegeri parlamentare postbelice, declarate „libere și nestingherite”, care au fost falsificate, cu acordul Moscovei, de guvernul Petru Groza, care a anunțat victoria Blocului Partidelor Democratice. Hai că asta cu partidele democratice și cu alegerile nestingherite e de înrămat, pe bune.
  • 1969: Celebrul Pele a înscris golul cu numărul 1000 din carieră în partida pe care Santos, echipa sa, a disputat-o pe celebrul stadion Maracana cu Vasco da Gama. A marcat din penalty. În toată cariera lui în care a adunat 1363 de meciuri, Edson Arantes do Nascimento, prescurtat Pele, a marcat 1281 de goluri, așa că nu e de mirare că a ajuns în Guinness World Records. Unii mai au nițel de lucru până să-l ajungă.
  • 1998: Tabloul lui Vincent van Gogh ”Portretul artistului fară barbă” este vândut la licitație pentru suma record de 71,5 milioane de dolari. Oare dacă era cu barbă cât costa?
  • În unele țări se sărbătorește Ziua bărbatului. Păi la mulți ani, bărbaților! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: besoccer.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.