1377: Prima atestare documentară a castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou. Un document prin care brașovenii primeau privilegiul de a construi cetatea „cu munca și cheltuiala lor proprie”. De treabă regele, în sensul că ”băi, io vă dau dreptul, banii normal că-i puneți voi, ce mai tura-vura, înțeles?”.

1493: Cristofor Columb descoperă Puerto Rico. La cât era de chitit pe descoperit nea Columb era în stare să descopere câte ceva zilnic și în propriul hogeac.

1969Fotbalistul brazilian Pelé marchează cel de-al 1000-lea gol din carieră. Ți-e greu să și numeri până la o mie, darămite să mai și pui mingea-n ațe, cum se zice pe gazon. Pele era în stare să dea gol din orice poziție, rar de găsit așa gleznă fină în fotbal.

1969: În cadrul programului Apollo 12 astronauții americani Charles Conrad și Alan Bean aselenizeză în Oceanul Furtunilor. O fi Luna mai zvăpăiată de felul ei de are un ocean al furtunilor, cine știe. Orcum, cei doi au devenit persoanele numerele 3 și 4 care au pus piciorul pe Lună. Ceea ce nu era de ici, de colo, orișicât. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primul film al lui Mickey

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.