• 1499Caterina de Aragon se căsătorește, prin procură și prin natura împrejurărilor, cu Arthur Tudor, prinț de Wales. Caterina avea 13 ani, iar Arthur 12. Hai să încercăm să ne imaginăm un dialog frugal între prințesă și o prietenă: ”Mai facem un șotron, Caterino?” ”Nu mai stau, dragă, că trebuie să vină soțul acasă.” ”Dar unde e dus, soro?” ”Prin grădină, darling, joacă tupu”.
  • 1962: La Madison Square Garden, New York, are loc sărbătorirea zilei de naștere a președintelui american John F. Kennedy. Punctul culminant este ciupit când Marilyn Monroe cântă „Happy Birthday”. Vă dați seama ce chef ieșea dacă diva blondă ar fi cântat ”Perinița”? Că ar cam fi durat până se pupau o seamă de oameni pe-acolo.
  • 2009: O echipă de cercetători condusă de paleontologul norvegian Jørn H. Hurum a publicat prima descriere a așa-numitului Darwinius masillae, scheletul fosilizat al unei maimuțe vechi de 47 de milioane de ani, despre care se zice că ar reprezenta veriga lipsă în evoluția rasei umane. Bătrână rubedenie mai avem. Bașca și maimuță de felul ei. E drept că nici nu ne puteam aștepta la un strămoș leopard.
  • 2018: La capela ”St George” de la Palatul Windsor are loc căsătoria prințului Harry cu actrița Meghan Markle. Curajoasă a fost femeia de și-a luat un soț atât de zvăpăiat. Lui Harry (foto) i-a rămas și pe plicul maturității gingașa ștampilă de copil teribil al familiei regale. A fost văzut fumând canabis, trăgând la măsea pe vremea când era minor, au apărut în presă imagini cu el în pielea goală la un chef de pomină prin Las Vegas. A făcut năzdrăvănii cu toptanul, ce mai tura-vura! Însă tipul e atât de natural de simpatic, că nu ai cum să te superi pe el. Ăsta îi e felul, și-l asumă și nu încearcă deloc să facă pe ”mironosițul”. Fapt care e de apreciat, fiindcă de inși care vor să pară altceva decât sunt e plin podul. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: npr.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.