• 1839: Guvernul francez anunță că procedeul fotografic al lui Louis Daguerre – care avea să fie numit daghereotipie – este un cadou „gratuit pentru lume”. A fost prima tehnică fotografică reușită, una dezvoltată de Louis Daguerre împreună cu Joseph Nicéphore Niépce. Niépce produsese prima imagine fotografică în cameră obscură folosind plăcuțe de cupru tratate cu ulei de levănțică. Deh, rețete și rețete.
  • 1883: A venit pe lume Coco Chanel. E considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului trecut. Și nu degeaba.
  • 1885: Un astronom amator irlandez, Isaac Ward, descoperă supernova numită S Andromedae, în galaxia Andromeda. E singura observată în această galaxie până în prezent. Este și prima supernovă observată în afara galaxiei noastre. Ar merita un premiu.
  • 1917: Paleontologul american Charles Walcott găsește o fosilă în șistul Burgess a speciei de meduze Fasciculus vesanus, care a trăit acum aproximativ 510 milioane de ani. Ambițioasă meduză de vreme ce s-a și fosilizat, să poată fi găsită după o veșnicie și ceva. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Hanul hanilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.