• 332: Constantin cel Mare a anunțat distribuirea gratuită a hranei către cetățenii din Constantinopol. De băut le-o fi dat ceva gratis? Măcar o secărică, o mastică, o șliboviță, ceva, să fie tacâmul complet…
  • 872: Ludovic al II-lea al Italiei este încoronat pentru a doua oară la Roma, la vârsta de 47 de ani. Prima încoronare a fost cu 28 de ani mai devreme, în anul 844, pe vremea când șef peste norod era tatăl său, Lothair I. Frustrant trebuie să fie să nu-ți iasă încoronarea din prima.
  • 1152: La opt săptămâni după anularea căsătoriei cu Ludovic al VII-lea al Franței, Eleanor de Aquitania se mărită cu Henry Plantagenet, conte de Anjou și duce de Normandia, viitor rege Henric al II-lea al Angliei. N-a jelit prea mult duduia mariajul desfăcut, unde mai pui că și-a făcut rost de un soț nou cu 11 ani mai tânăr decât ea. Avea femeia ceva lipici la os regal, n-ai ce zice.
  • 1897: Romanul ”Dracula”, al lui Bram Stoker, este publicat la Londra. Văzând că a apărut unul mult mai mare ca ei care le dă clasă la supt sânge, n-ar fi de mirare ca, de ciudă, unii țânțari să se fi făcut vegetarieni.
  • 1910Terra trece prin coada cometei Halley. Este cel mai apropiat contact din istorie dintre Pământ și o cometă. O fi dat Halley prea mult din coadă și a stârnit curozitatea Pământului de s-a lăsat cu un mic rendez-vous. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com (Iumpi)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.