• 1812: Congresul american declară război Regatului Unit al Marii Britanii. O zi care i-a prins cam nervoși pe americani, e limpede.
  • 1815: Bătălia de la Waterloo, în urma căreia Napoleon, împărat al Franței (1804-1814 și 1815), a fost înfrânt de armatele anglo-prusace și a pierdut definitiv tronul. Fârtat simpatic de felul lui Napoleon, nimic de zis, dar prea a întins coarda. Când te apuci să te bați cu toată lumea, și cu șeful de scară, și cu vecinii, și cu poștașul, fiindcă așa vrea parpalacul tău, la un moment dat ți se înfundă.
  • 1946: A văzut lumina zilei și mingea de fotbal Fabio Capello, fost jucător și antrenor italian. De-a lungul carierei a reușit performanța de a câștiga campionatul cu toate echipele pe care le-a condus de pe bancă. Și n-a antrenat grupări gen Speranța Strehaia ori Crucișătorul Medgidia. A condus echipe cu blazon mai cărnos, gen AC Milan, Real Madrid, AS Roma ori Juventus. Are ceva ștaif nea Fabio.
  • E ziua națională a statului Seychelles, o țară formată din 115 insule, din Oceanul Indian. Îi zicem și noi la mulți ani și la multe insule. Apropo de Seychelles, vedeți în fotografie ce drapel național are. Ei, ziceți și voi dacă nu arată ca o combinație România – Ungaria :). (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.