• 1227: Se prăpădește Ginghis Han, unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie. A tot lipit la teritorii de Imperiul Mongol de nu mai știa pe unde i-s capetele. L-a dus capul, a fost o minte ascuțită, nu doar un ins curajos.
  • 1844: Constituirea „Roatei de Pompieri”, printr-un ofis al principelui Gheorghe Bibescu, la propunerea Departamentului Treburilor din Lăuntru. Noul serviciu avea o structură militară și era împărțit în șase grupe, cu un efectiv de 7 ofițeri, 23 de subofițeri și 256 de soldați. Ca dotare tehnică, noua unitate militară din Garnizoana București dispunea de 14 pompe de incendiu, un car de instrumente, 30 de sacale, 48 de cai, 40 de căngi și 50 de lopeți de lemn. Hai că nu stătea chiar rău 🙂
  • 1934: Celebrul gangster Al Capone este transferat la închisoarea federală din Alcatraz, pentru a preveni contactul lui cu lumea exterioară. Totuși, Capone era în stare să facă și din pești purtători de mesaje ca să comunice cu cine voia el.
  • 1959: Este lansată Mini, mașina compactă de oraș cu două uși care a fost produsă de British Motor Corporation din 1959 până în 2000. A avut ceva ani de producție, dar o fi meritat. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Responsabilul cu charisma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.