• 1604: Astronomul german Johannes Kepler a observat, în constelația Ophiuchus, Supernova 1604 (sau Steaua lui Kepler, cum i s-a spus). O stea lucitoare tare, numai că e cam departe ca să-i facem cu mâna. Cam niște zeci de mii de ani lumină, greu de ajuns pe la ea.
  • 1662: Regele Charles al II-lea al Angliei a vândut orașul Dunkerque Franței pentru suma de 40 000 de lire. N-o mai fi avut omul bani de țigări.
  • 1905: Alde țarul Nicolae al II-lea al Rusiei emite așa-numita ”Proclamație din octombrie”. Era un soi de răspuns la revoltele din imperiu. Le promitea mujicilor lapte și miere cu vagonul, nu alta.  Firește că a cam fost un fâs, fiindcă țarul Nicu și-a menținut dreptul de veto legat de deciziile Dumei, parlamentul rus. Așadar mult zgomot pentru nimic.
  • 1931: Celebrul gangster Al Capone a fost condamnat pentru evaziune fiscală și închis pentru 11 ani. Adică din atâtea fărădelegi câte a făcut, au izbutit cu chiu, cu vai, să-l bage la țuhaus pentru evaziune. Uneori istoria are un umor sec. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI:

O prințesă cu șarm, Kalaninuiahilapalapa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.