• 1473: Sârguinciosul călugăr Nicodim, de la mânăstirea Neamț, a terminat „Tetraevangheliarul”, lucrare ajunsă cunoscută pentru miniaturile sale și pentru faptul că în ea se află portretul lui Ștefan cel Mare. L-a dăruit domnitorul mănăstirii Humor, de unde și denumirea actuală, „Tetraevangheliarul de la Humor”. A cam avut de muncit Nicodim pe lucrarea dumisale, dar asta e, nu l-a obligat nimeni s-o facă, n-a tras Ștefan cu arcul după el ca să îl pună la treabă.
  • 1910: Are loc primul zbor al lui Aurel Vlaicu pe Dealul Cotrocenilor. Mă rog, deasupra lui. A fost un om ambițios Vlaicu, chiar i se pusese pata să zboare. Cât o fi fost de uimit păsăretul vremii să vadă oameni în aer nu se știe.
  • 1944: Islanda anunță separarea definitivă de Danemarca și se proclamă republică. Au avut și oamenii aceia motivele ori moftul lor, doar nu le-om lua-o în nume de rău că i-au dat cu flit Danemarcei.
  • 1977: Se inaugurează lucrările construcției uzinei de autoturisme Oltcit, de la Craiova. Întreprinderea a fost rodul unui parteneriat între guvernul de la București și  producătorul francez de automobile Citroën. Oltcitul părea o mașină cumva zglobie, era haioasă cum era ea așa mică precum un ghemotoc. Acum a ajuns ceva de genul exponat de muzeu. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.