• 1807: Primul vapor cu aburi a luat-o cătinel la drum pe râul Hudson, bravo lui că a făcut-o. Atâta doar că pentru multă vreme a fost creditat ca fiind constructorul primei nave acționate cu aburi inventatorul Robert Fulton și cică nu era așa. Fulton a fost, însă, scrie Wikipedia, autorul planurilor și constructorul primelor nave cu aburi complet operaționale, precum și al primului submarin funcțional, de care ar fi fost interesat taman de Napoleon Bonaparte și care a fost testat în 1800. Ce s-o fi ales de el nu știm. Nu de Napoleon, de submersibil.
  • 1956: Curtea Constituțională a Germaniei Federale interzice Partidul Comunist din pricină de neconstituționalitate. Că doar nu era să-i aștearnă covor roșu și bezele în formă de seceri și ciocane. Alea erau dincolo de Zidul Berlinului, cu ruși cu tot.
  • 1998: Scandalul Lewinsky: președintele SUA, Bill Clinton, admite în mărturia dumisale că a avut o „relație fizică necorespunzătoare” cu stagiara de la Casa Albă Monica Lewinsky. În aceeași zi, el admite în fața națiunii că a „indus în eroare oamenii” despre relația lor. Oricum, a fost o poveste de toată zăpăceala și poate și acum s-or mai fi întrebând unii până unde ține relația corespunzătoare și de unde începe cea necorespunzătoare. Deh, Clinton (file din poveste). (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Mike Brice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.