Astăzi se sărbătorește Ziua mondială a alimentației. Decizia de a marca această zi a fost luată în 1979, la a 20-a sesiune a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), și a fost ratificată un an mai târziu de Adunarea Generală a ONU. Scopul este de a spori conștientizarea publică privind problemele alimentare, de a promova solidaritatea în lupta împotriva foametei. Plus de a descuraja risipa alimentară. E bine să fim cumpătați în toate. Inclusiv în ceea ce privește alimentele, fiindcă risipa n-a ajutat niciodată pe nimeni.

1384: Hedviga de Anjou este încoronată… rege al Poloniei. Pare cam sărit peste cal să încoronezi o femeie drept rege, dar pesemne nu exista ”meseria” de regină în nomenclator, așa că s-au descurcat și oamenii cum au putut. Noroc că exista cuprinzătoarea variantă de adresare ”majestate”, fiindcă să-i mai și spui suveranei ”doamna rege” asta chiar suna cam cum sună un lighean de tablă scăpat pe scările blocului.

1978: Cardinalul Karol Józef Wojtyła, din Cracovia, a devenit Papa Ioan Paul al II-lea. A fost primul papă dintr-o țară slavă și primul care nu era italian din ultimii 400 de ani. A fost un suveran pontif remarcabil.

2012: Doi români au furat, în două minute, șapte tablouri de la Muzeul Kunsthal, din Roterdam, având o valoare estimată la 18 milioane de euro. Opere semnate Picasso, Matisse, Monet și Gauguin. Rafinate gusturi aveau hoțomanii cu pricina.

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: eZiarultău

CITEȘTE ȘI: Vremuri cu regi și regine

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.