• 1431: Războiul de 100 de ani: Henric al VI-lea al Angliei este încoronat rege al Franței, la Paris. Nesătul într-ale titlurilor și nea Henric, nu-i ajungea rege al Angliei, îi era musai să fie și al Franței. La urma urmei bravo lui, bine că a putut.
  • 1554: La Wilno este parafat așa-numitul „tratat de alianță și de pace eternă”, între Alexandru Lăpușneanu, domnul Moldovei, și regele polonez Sigismund al II-lea August. Sintagma pace eternă e chiar comică la ce ciorovăieli erau în acele vremuri.
  • 1707Vulcanul Fuji, cel mai înalt munte din Japonia, începe ultima sa erupție. Una care a durat până la 1 ianuarie 1708. O fi vrut și vulcanul să se manifeste cu niscai artificii din dotare, așa, ca pentru sărbători. Oricum, l-a cam ținnut o vreme erupția. Te pomenești că i-o fi dat drumul și o fi uitat de ea.
  • 1970: A avut loc premiera filmului ”Love Story”, regia Arthur Hiller. Filmul, care i-a avut ca protagoniști pe Ali Mac Graw și Ryan O´Neal, a avut un succes uriaș. O producție remarcabilă. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: captură video

CITEȘTE ȘI: Pe aripile unui film special

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.