• 1431Războiul de 100 de ani: Henric al VI-lea al Angliei este încoronat rege al Franței, la Notre Dame de Paris. Enervant de lung războiul cu pricina, de mirare cum nu s-au plictisit combatanții de el. Te bați, îți tot dai peste spinare, dar te mai și saturi, la urma urmei. Numai că pe vremea aceea oamenii nu prea aveau ce face, televizor ioc, internet pas, așa că se ciomăgeau.
  • 1607: Lupte pentru domnia Moldovei între fiii lui Ieremia Movilă (în imagine) și Simion Movilă. În păruiala de la Ștefănești, Constantin Movilă l–a înfrânt pe vărul său Mihailaș, obținând tronul Moldovei. Cum ți-o coace vărul nu ți-o coace nimeni, zău așa. Plus că rămâne în familie.
  • 1707Vulcanul Fuji, cel mai înalt munte din Japonia, purcede la ultima sa erupție. Aceasta a durat până la 1 ianuarie 1708. Ambițioasă erupție dacă te gândești că a ținut o jumătate de lună.
  • 1773: În provincia britanică Massachusetts Bay, devenită ulterior statul american Massachusetts, în rada portului Boston, niște coloniști scufundă o mare cantitate de ceai. Evenimentul, cunoscut ca Boston Tea Party, devine una din scânteile Revoluției americane. E clar că a fost și un party pentru pești, care au băut ceai până li s-o fi acrit. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.