• 1830: În Anglia este inaugurată linia de cale ferată Liverpool – Manchester. Este considerată, potrivit Wikipedia, prima cale ferată din lume. Jos pălăria pentru ea. Despre acarul Păun însă nu știm să fi fost prin preajmă ca să fi schimbat vreun macaz. Dar nu e niciodată timpul pierdut. (Dacă ne facem cumva ghiduși pe varianta UK, îi putem spune acarul McPăun, O’Păun, Paunson.)
  • 1831: Iar apropo de calea ferată, că tot ziceam de unele de mai sus, un an mai târziu, în New Jersey, a circulat pentru prima oară locomotiva numită ”John Bull”, cea mai veche măgăoaie din lume purtată de aburi care putea trage după ea un tren. Dincolo de toate amănuntele tehnice și protocolare, uitați-vă și voi ce față avea locomotiva asta, nu-ți venea s-o iei acasă? 🙂
  • 1959Alde întrucâtva buimacul la acea vreme Nikita Hrușciov devine primul lider sovietic care vizitează SUA. Se întâlnește cu președintele american Dwight D. Eisenhower, pe numele său de alint Ike. Care Ike i-a cam transmis, cu delicatețea unui general care a făcut războiul, ceva de genul: ”Gospodin, stai jos!”. Și a stat.
  • 1984: A venit pe lume prințul Harry, al doilea fiu al prințului de bază Charles de Wales. Istoria lui (a lui Harry), pe scurt, o știți: e genul de ins căruia nu îi cântă nimeni în traista personală, îl cam doare în cusutul goblenurilor de toate cele care sunt nesemnificative. Concluzia? Uneori e bine să îi lăsăm pe oameni (fie și pe prinți) să se simtă OK în pielea lor. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.