• 1167: A fost întemeiat orașul Copenhaga, devenit capitală a regatului danez în 1443. Le trebuiră vikingilor aproape 300 de ani să-l facă, totuși, capitală. Erau oamenii ocupați cu alde cuceririle, cu ascuțitul topoarelor, cu expedițiile pe mare, cu ce mai puteau și ei la vremea cu pricina.
  • 1215: Regele Ioan (adică John) fără de Țară semnează Magna Charta, la Runnymede. O fi fost el ”fără de țară”, cum i s-a dus faima prin veacuri, dar măcar o fi avut pana lui să semneze? Și dacă a avut-o, oare era pană din gâsca sa? Ei, vedeți câte dileme pot apărea de la o simplă semnătură?
  • 1839: Charles Goodyear a descoperit vulcanizarea (i s-o fi spart salteaua pneumatică pe plajă, cine știe, va fi fost omul nevoit să descopere asta). Oricum, de atunci, cauciucul s-a simțit tot mai bine în pielea lui. În pielea lui Goodyear, care a ajuns coșcogea brandul.
  • 1970: Începe vizita oficială de două zile a lui Nicolae Ceaușescu în Franța, la invitația președintelui Georges Pompidou. La sfârșitul interviului acordat televiziunii de stat ORTF (Office de radiodiffusion-télévision française), Ceaușescu li s-a lăudat jurnaliștilor că a instaurat un regim al echității sociale în toate domeniile, România fiind superioară până și Franței. Nea Nicu n-a jucat hochei, dar, zău așa, chiar era lovit cu pucul. Rău. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.