Rosetta Stone
  • 1410Are loc bătălia de la Grunwald. Una în care cavalerii teutoni și-au luat-o pe cocoașă de la forțele unite ale lituanienilor și polonilor, sprijiniți de ruși, cehi, moldoveni și tătari. La câți fârtați s-au coalizat contra lor au cam avut ceva treabă teutonii și nu e de mirare că au sfeclit-o.
  • 1799: E descoperită așa-numita ”Piatră din Rosetta”, în așezarea egipteană cu aceeași nume (în arabă Rashid), de către căpitanul francez Pierre-François Bouchard. Piatra este din granit negru și are trei inscripții ale aceluiași text în trei limbi antice. Folosindu-se de inscripțiile pietrei din Rosetta, un ins iscusit pe nume Jean-François Champollion a izbutit să stabilească o metodă de traducere a scrierii hieroglifice. E de apreciat să-ți vină inspirația de la un pietroi.
  • 1922: A fost creat Partidul Comunist Japonez. Dacă până și în Țara Soarelui Răsare s-au fofilat comuniștii înseamnă că ăștia chiar au fost genul de bulumaci pe care degeaba îi dădeai afară pe ușă, că oricum îți intrau pe geam.
  • 1964: S-a înființat, la București, studioul cinematografic Animafilm. A produs desene animate care ni se păreau cumva venite din lanul de cucuruz comparativ cu ce produceau americanii, dar măcar am încercat 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Hans Hillewaert

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.