• 1755: Samuel Johnson, poet, jurnalist și lexicograf, a publicat, la Londra, „Dicționarul limbii engleze”, după nouă ani de muncă. Dicționarul cu pricina e considerat unul dintre cele mai importante din istoria limbii engleze. Ce-i drept a cam și trudit pe el, nouă ani nu-s de ici, de colo. Asta e, i-a trebuit dicționar, l-a făcut.
  • 1779: Un astronom francez, Charles Messier, descoperă o galaxie așa-numită spirală, în constelația Fecioara, pe care o bifează cu numărul 58 în catalogul său (generos catalog avea). Galaxia este la 68 de milioane de ani-lumină distanță de Pământ. Cam greu de vizitat la așa distanță, dar dacă totuși ai putea călători până acolo cu trenurile noastre, ai mai avea și o întârziere de vreo 450 de ani, așa că e cam greu să vezi Galaxia lui Messier.
  • 1896: A avut loc ceremonia de închidere a primei ediții a Jocurilor Olimpice moderne, care s-au desfășurat la Atena. Au fost primele Jocuri Olimpice după ce smucitul de împărat roman Teodosiu I le-a interzis, în 393, ca să facă el pe istețul. Isteț ca gardul a fost.
  • 1941: Generalul american Douglas MacArthur este numit comandant al forțelor aliate în Pacific. Lungă carieră militară a avut MacArthur, a și adunat o paporniță de decorații. A rămas însă vestit și pentru pipele lui aparte, din coceni de porumb. Nu te pui cu gustul la tabac al generalului, să trăiți! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.