• 1561: La Nürnberg apare o foaie informativă care relatează despre un fenomen misterios văzut deasupra orașului cu zece zile în urmă, considerat a fi de sorginte extraterestră. Numeroase scuturi strălucitoare, cruci de foc și nave în formă de țigară de foi ar fi apărut pe cer, speriindu-i pe localnici, care credeau că se petrece o bătălie aeriană. Unii cercetători au considerat că ar fi avut loc fenomenul așa-numit halou. Însă n-au putut explica zgomotul puternic. Dacă au fost extratereștri n-a fost totuși politicos din partea lor să meargă să se chelfănească acolo.
  • 1828: Lexicograful și publicistul american Noah Webster și-a însușit drepturile de autor ale primei ediții a dicționarului care-i poartă numele. Dacă tot a muncit omul la dicționar ce era să facă…
  • 1989: Are loc pentru prima oară Mangal Shobhajatra, o paradă populară organizată de studenții și profesorii Facultății de Arte Plastice a Universității Dhaka, din Bangladesh. Un eveniment plin de culoare, la propriu, care a fost declarat patrimoniu cultural imaterial de către UNESCO în 2016. O fi meritat, clar.
  • 1900: Federațiile de ciclism din Belgia, Franța, Italia, Elveția și SUA au fondat, la Paris, Uniunea Ciclistă Internațională. Au pedalat pe o idee bună 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: La mulți ani, rock-and-roll!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.