• 69: Vitellius, comandantul armatelor Rinului, îl învinge pe împăratul Otho în bătălia de la Bedriacum și cu un drum preia și puterea asupra Romei. Ca să nu zică omul că a luptat ca vodă-n lobodă, nu de alta.
  • 1960: În Republica Democrată Germană colectivizarea e declarată completă. Când te gândești acum la un neamț membru de cooperativă sătească te cam bufnește râsul.
  • 1989: Are loc pentru prima oară Mangal Shobhajatra, o paradă populară organizată de studenții și profesorii Facultății de Arte Plastice a Universității Dhaka, din Bangladesh. Un eveniment plin de culoare. Care e apropierea dintre Dej și Bangladesh? Aceea că la Dej, important nod de cale ferată, s-ar fi făcut paradă dacă nu întârziau trenurile. Iar în plus, la cât zăboveai în tren la Dej până se schimba locomotiva, îți venea să te duci în Bangladesh. Pe jos, pe bune.
  • 2010: Vulcanul Eyjafjallajökull, din Islanda, a erupt, formând un coșcogea nor de cenușă peste Europa. A fost, a plecat norul într-ale lui. Problema care însă a rămas e oare cum ai putea să-i pronunți numele vulcanului cu pricina. Pe lângă el, Popocatepetl e parfum de iasomie. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia (credit foto: Abidhasan00)

CITEȘTE ȘI: Ziua rock

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.