54: Împăratul roman Claudius se prăpădește după ce a fost otrăvit de soția sa, Agripina, eveniment ce a dus la venirea pe tron a fiului ei în vârstă de 17 ani, Nero. Așa consoartă să tot n-ai, parol!

1860: A fost realizată prima fotografie aeriană din lume. A fost făcută dintr-un balon cu aer cald aflat la peste 360 de metri deasupra Bostonului. Temerar fotograf.

1925: Venea pe lume Margaret Hilda Thatcher, sau baroneasa Thatcher (foto, alături de fostul președinte american Ronald Reagan). A fost prima femeie aleasă în funcția de prim-ministru în Regatul Unit, precum și primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 și 1987), record pe care l-a egalat numai Tony Blair. Este, de asemenea, cea dintâi femeie prim-ministru din istoria Europei. I s-a zis ”Doamna de fier”. Pesemne nu degeaba, că nu lăsa de la ea o iotă când era vorba de îndeletniciri politice.

1954: S-a născut Alexandru Andrieș, muzician, arhitect, scriitor, traducător, pictor și grafician. O personalitate mustind de talent, jos pălăria! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: 213 ani de la primul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.