• 1787: Căpitanul Arthur Phillip părăsește Portsmouth, Anglia, cu unsprezece vase burdușite cu ocnași pentru a înființa o colonie penală în Australia. Oare cât de sfrijit putea fi sentimentul de siguranță într-o astfel de comunitate? Că vă dați seama că printre condamnații aceia nu erau doar din cei care au încălcat regulile de circulație cu calul.
  • 1861: Astronomul australian John Tebbutt descoperă cometa C/1861 J1, una din cele mai mari comete ale secolului al XIX-lea. Adevărat că era mare, n-ai fi fost deloc vesel să-ți cadă pe picior.
  • 1905: Margaretha Geertruida Zelle apare pentru prima dată în Paris ca dansatoarea Mata Hari. Dansul ei cu vălul are un mare succes încă de la început, i-a cam năucit pe bărbați. Despre domnița Mata Hari se poate zice că și-a cam trăit viața cu intensitate. Nu-i ardea să fie gospodină, așa că a preferat să se facă dansatoare, curtezană și spioană. Și s-a priceput bine la toate, era în stare să-l spioneze și pe tata spionilor. Desigur, după ce îi făcea cunoștință cu budoarul dumisale.
  • 1995: Britanica Alison Hargreaves în vârstă de 33 de ani devine prima femeie care cucerește Everestul fără oxigen sau ajutor de la șerpași. Ce li se vor mai fi lungit fețele șerpașilor auzind de o astfel de ispravă… (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.