• 1861: Astronomul australian John Tebbutt descoperă cometa C/1861 J1. E vorba de una dintre cele mai mari comete ale secolului al XIX-lea. La cât era de mare era bine să nu-ți cadă cumva pe picior, că se lăsa cu vânătăi. Dar a fost cuminte și n-a căzut.
  • 1905: Margareta Geertruida Zelle apare pentru prima dată în Paris ca dansatoarea Mata Hari. Dansul ei lasciv cu vălul are un mare succes încă de la început. Succes a avut, până la un moment dat, și ca spioană și curtezană. Le-a răpit unora deopotrivă mințile și informațiile.
  • 1939: A văzut lumina zilei Harvey Keitel, un actor american cu rădăcini de Maramureș. Mama lui s-a născut la Leordina, iar la un moment dat a emigrat în SUA. Un actor remarcabil, care a și participat la unele acțiuni de strângere de fonduri pentru familiile nevoiașe din România.
  • 1968: S-a născut Oana Sârbu, cântăreață și actriță. În 1985 câștiga trofeul „Steaua fără nume”, iar în 1986 „Premiul Tinereții”, la festivalul de la Mamaia. Cât despre cariera de actriță și-a început-o în filmul ”Liceenii”. Un film care nu mai are nevoie de vreo prezentare. O peliculă din vremea în care școala se făcea în uniformă și dragostea adolescentină avea parfumul ei sfios. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: tvr.ro

CITEȘTE ȘI: Columna a împlinit 1909 ani

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.