• 1515: Sora regelui Henric al VIII-lea al Angliei și văduva regelui Ludovic al XII-lea al Franței, Maria Tudor, se căsătorește oficial cu Charles Brandon, duce de Suffolk. Asta deși cei doi erau căsătoriți în secret de trei luni. În secret teoretic, fiindcă e clar că știa și ultimul valet de la curte ce se petrecea prin fiecare iatac. Dar deh, or fi vrut și ei să lase o urmă de mister prin istorie.
  • 1905: Margareta Geertruida Zelle apare pentru prima dată în Paris ca dansatoarea Mata Hari. Dansul ei cu vălul a avut un mare succes încă de la început. Succes a avut Mata Hari și cu spionajul. Până la un punct însă.
  • 1968: A venit pe lume Oana Sîrbu, cântăreață și actriță. A devenit cunoscută publicului larg și foarte iubită de acesta odată cu apariția ei în filmul ”Liceenii”. Un film de referință pentru adolescenții din acele vremuri.
  • 1995: Britanica Alison Hargreaves, în vârstă de 33 de ani, devine prima femeie care cucerește Everestul fără ajutor de la șerpași. Aprigă femeie, jos pălăria! (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: facebook / Oana Sîrbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.