• 1543: Regele Henric al VIII-lea al Angliei se însoară pentru a șasea oară – și ultima, norocul posbilelor neveste -, cu Catherine Parr, la Hampton Court Palace. Așa apetit pentru consoarte mai rar. .
  • 1859: Alexandru Ioan Cuza înființează Oficiul Central de Statistică Administrativă, un soi de strămoș al actualului Institut Național de Statistică. Pesemne că datele statistice erau adunate și măsurate pe vremea cu pricina cu ocaua lui Cuza, că doar nu cu polobocul. Dar oare rotunjeau când le dădea cu virgulă? Oricum, oficiul cu pricina i-ar fi putut ține socoteala și nevestelor lui Henric al VIII-lea, și metreselor dumisale (dacă tot a venit vorba despre el).
  • 1960: Franța a acceptat să le acorde independența Nigeriei, Voltei Superioare, Coastei de Fildeș, Ciadului, Africii Centrale și lui alde Congo. Hai să facem un exercițiu de imaginație poznaș privind discuția pe această temă între cei care se ocupau pe atunci cu condusul Franței: ”Monșerilor, azi trebuie să dăm ceva independență, că n-am mai dat de multicel.” ”Păi dăm, dar câtă și cui?” ”Vedeți, mă, pe hartă și împărțiți judicios!”.
  • 1962: Trupa The Rolling Stones debutează la Clubul Marquee din Londra. Era formată din Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitară solo), Ian Stewart (pian), Brian Jones (chitară ritmică), Dick Taylor (bass) și Tony Chapman (tobe). Un an mai târziu, casa de discuri Decca, avându-l director artistic pe Dick Row, celebru pentru refuzul de a înregistra Beatles, a produs primul single Rolling Stones. O, tempora, ce mai trupe erau odată! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: home.bt.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.