• 1709: Marinarul scoțian naufragiat Alexander Selkirk este salvat după patru ani în care a trăit singur cuc pe insula Juan Fernandez. Unii zic că din povestea lui Selkirk s-ar fi ițit romanul ”Robinson Crusoe”, al lui Daniel Defoe (foto). Alții ar spune că după un roman mulți viteji se arată. Adevărul va fi fiind pe undeva pe la mijloc. Dar în acest caz nu știm care e mijlocul 🙂
  • 1877: S-a născut, la Billancourt (Franța), Louis Renault. A fost și pilot de curse, și un pionier al automobilismului, și fondatorul companiei care îi poartă numele. E clar că i-au dat ursitoarele un volan la naștere.
  • 1924: La Aeolian Hall, din New York, are loc premiera lucrării simfonice ”Rhapsody in blue”, de George Gershwin. A avut un succes de pus în ramă. Gershwin a fost unul dintre cei mai populari compozitori americani din prima jumătate a secolului XX. Parcă îi curgea muzică prin vene. Dacă îi luai sânge te pomeneai cu un album în seringă.
  • 1961: A fost lansată prima stație interplanetară automată în direcția planetei Venus, pe numele ei Venus 1. Planeta n-a tușit, n-a crâcnit. I-o fi plăcut să socializeze. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.