• 678: Prin tratatul arabo-bizantin s-a pus capăt – însă doar pentru o vreme – atacurilor anuale ale flotei arabe asupra Constantinopolului. O fi fost o înțelegere de genul: ”Băi, ia mai terminați cu atacurile astea din fiecare an, că avem și noi concedii și ni le faceți praf. Hai, mai veniți la prădat peste câțiva ani, să apucăm să ne tragem și noi sufletul, da? Bun, hai pa!” ”Bine, bă șefu, da’ dă matale semn când putem veni la cafteală, să nu fii în vacanță, că n-are farmec.”
  • 1492: Cristofor Columb ajunge în Insulele Canare în primul său voiaj spre Lumea Nouă. Bun azimut a avut omul ăsta, de invidiat. Pe unde mergea, cum descoperea ceva.
  • 1981: Primul calculator personal IBM, pe numele dumisale IBM 5150, intră pe piață. Și i-a plăcut piața, așa că a cam stat pe-acolo.
  • 1990: Paleontologul american Sue Hendrickson descoperă un schelet de Tyrannosaurus rex în Dakota de Sud, dar unul de soi. În sensul că este cel mai bine păstrat schelet de acest fel și cu cele mai multe oase și oscioare găsite. E clar că a fost un Tyrannosaurus rex cu o oarecare cochetărie, pe care a vrut să și-o păstreze și după ce a dat colțul. Bravo lui!
  • E Ziua internațională a elefantului. Trai bun să aveți, dragi elefanți! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.ro. Sursa foto: theaustralian.com.au

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.