1792: În vreme ce regele Ludovic al XVI-lea și familia sa erau închiși în Tour du Temple, în timpul Revoluției franceze, diamantul „Speranța” este furat împreună cu alte bijuterii ale coroanei de niște hoțomani care au intrat în depozitul regal. Diamantul albastru francez avea să apară în 1839 în catalogul unei colecții de bijuterii a unei familii bancare londoneze. Nimic nu se pierde, totul se redistribuie, nu? 🙂

1991: George W. Bush Senior a anunțat existența Noii Ordini Mondiale. Prilej cu care s-au iscat teorii ale conspirației, s-au reinventat suduieli, s-au croit tot soiul de scenarii ciufulite. I-a trebuit lui Bush să se bage-n seamă.

1816: Venea pe lume Carl Zeiss, inginer mecanic german. Adică un domn despre care se poate zice că a fost un fel de părinte al instrumentelor optice. A avut o minte țais, vorba ceea.

1945: Vedea lumina zilei, la München, Franz Anton Beckenbauer. Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a fost supranumit der Kaiser (Împăratul), datorită stilului său elegant de joc și calităților lui de lider. Beckenbauer (foto, alături de Maradona, în 1978) și-a început cariera ca mijlocaș, însă e creditat ca fiind ”inventatorul” poziției moderne de libero. Una peste alta a fost un fotbalist de excepție. Iar apoi a dovedit și calități remarcabile de manager.

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Anul școlar 2023/2024: cinci intervale de cursuri și tot atâtea de…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.