• 1366S-a născut Ana de Bohemia, prima soție a regelui Richard al II-lea al Angliei. Deși lui Richard i-a fost oferită spre însurătoare fiica unui jupân chivernisit, Bernabo Visconti din Milano, care ar fi adus mulți gologani ca zestre, a fost aleasă Ana, fără ca acest lucru să aducă un beneficiu financiar Angliei. Au fost, în schimb, niște avantaje diplomatice, însă mărunțele. Cum ar veni, Ana are mere. Dar n-are zestre. Deh, nu le poți avea pe toate, nu?
  • 1672: Regele Ludovic al XIV-lea al Franței invadează Olanda. O fi auzit că au lalele frumoase pe-acolo. La câte conițe avea pe la curte i-ar fi trebuit căpițe de flori, nu buchete.
  • 1720: A venit pe lume Karl Friedrich Hieronymus Freiherr von Münchhausen, aventurierul german căruia i s-a dus buhul prin istorie și literatură drept baronul mincinos. Se trăgea dintr-o familie nobiliară, care însă l-a considerat un fel de oaie neagră sau cel puțin pestriță. O fi avut și familia motivele ei. Personajul literar a fost creat de scriitorul Rudolf Erich Raspe și sunt toate șansele să fi fost inspirat de personajul real. În aventurile lui din cărți Münchhausen povestește cum a călărit o ghiulea în zbor, cum a călătorit pe Lună ori cum s-a ridicat dintr-o mlaștină cu tot cu cal, trăgându-se în sus de păr. Noroc că i s-o fi golit călimara lui Raspe, că Münchhausen ăsta era în stare să povestească și că ne va construi nouă, românilor, câteva sute de kilometri de autostrăzi.
  • 1867: Au fost garantate, prin Tratatul de la Londra, independența și neutralitatea Marelui Ducat de Luxemburg. Treaba asta cu neutralitatea e taman ca pătrunjelul, nici n-ajută, nici nu-ncurcă. Atâta doar că neutralitatea nu se pune-n ciorbă. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: pixabay.com / Wikilmages

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.