• 1569: Primele date istorice privind loteria, în Anglia. Trebuia undeva să fie un început, nu? Hazliu e că fiind prima loterie n-avea cum să fie vreun report. Dar, vorba ceea, răbdare să ai 🙂
  • 1787: Astronomul britanic de origine germană William Herschel descoperă și el, ca tot omul căutător prin stelele noastre cele de toate nopțile, Titania și Oberon, doi sateliți ai lui Uranus. Nu era de ici, de colo, așa că omul chiar merită prețuit pentru râvna cu care a privit în sus, cu ochi larg deschiși, în vreme ce alții se mărgineau a privi în jos, cu pleoapele căzute.
  • 1935Amelia Earhart avea să devină prima femeie care a zburat cu un avion din Hawaii în California. Asta după ce în 1928 atrăsese atenția presei internaționale. De ce? Fiindcă a  străbătut, de acea dată doar ca pasageră, Oceanul Atlantic. În urma temerarei sale escapade din 1928 a fost considerată ca fiind ”femeia anului”. Un idol, de altfel, pentru mulți dintre trăitorii acelor vremuri.
  • 1906: A venit pe lume Boris Caragea, cel care avea să ajungă un sculptor mustind deopotrivă de talent, dar și de controverse. În tinerețe a fost barcagiu în Balcic. Mai pe la maturitatea creației sale a dat în patima socialismului. Asta e, nimeni nu-i perfect. Din 1955 a fost membru corespondent al Academiei Române.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Ziua în care Ștefan l-a scuturat pe Suleiman de i-au mers fulgii

2 COMENTARII

  1. De ce nu publicati caseta redactionala? Cine si ce are de ascuns? am vazut cateva articole semnate de Ioana-Ramona Pop…si atat! Sau sunteti doar un ziar care exista din preluari din presa nationala, wikipedia, etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.