• 1361: În Castelul Windsor s-a căsătorit Joan de Kent cu Edward de Woodstock, supranumit ”prințul negru”. Să fi fost cumva negru de supărare că s-a însurat? Întrebăm și noi, nu croșetăm judecăți de valoare.
  • 1872: Ion Creangă este exclus din cler. Asta fiindcă ”și-a părăsit nevasta, a tras cu pușca în ciorile care murdăreau Biserica Golia și s-a tuns ca un mirean, lucruri considerate incompatibile cu statutul de diacon”, scrie Wikipedia. Clar că o cam fi fluierat cam tare în biserică Nică a lui Ștefan a Petrei.
  • 1903: Compania Bayer a pus în vânzare aspirina. Noul medicament a fost obținut de un chimist bavarez, pe numele lui Felix Hoffman, pentru a ameliora reumatismul tatălui său. Și uite așa ne-am ales cu aspirina. Cât despre așa-numita ”aspirină a săracului” nu intrăm în discuții, rămânem la Hoffmann 😉
  • 1967: Intră în vigoare Tratatul privind utilizarea pașnică a spațiului cosmic pentru următorii 60 de ani, semnat de către URSS, SUA și Marea Britanie la 27 ianuarie 1967. Cât trebuie să se fi distrat extratereștrii pe ce soi de tratate făceau pământenii. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI:

Calendarul cu dichis: Lennon

Calendarul cu dichis: Comerțul cu amănuntul. Amănuntul că unii aveau privilegii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.