• 1717: Țarul Petru I al Rusiei, aflat într-o vizită la Versailles, îl ridică pe micul rege Ludovic al XV-lea în brațe, zicând: „Țin în brațele mele toată Franța!”. Ei da, ai vrea tu! Multe țări au mai ținut rușii în brațe și nu le-au mai dat drumul. O fi încercat și Petru să facă pe spiritualul, biensur.
  • 1768John Wilkes, om politic și gazetar britanic, este întemnițat pentru un articol scris în ”North Briton” în care îl critică fără menajamente pe regele George al III-lea. Cât ai fi de nevricos ca rege, totuși, să vâri ziaristul la ocnă fiindcă nu ți-a pupat espadrila parcă nu prea se face. Că la urma urmei puțin umor englezesc nu strică nimănui. Nici chiar englezilor.
  • 1893: O locomotivă cu aburi, nr. 999 NYC New York Central Railroad, a devenit vehiculul care a atins cea mai mare viteză a vremii, 181,1 km/h. Asta i-ar fi dat clasă și calului tătânelui lui Harap-Alb, oricât l-ai fi îndopat cu jăratic.
  • 1924John Edgar Hoover este numit director al Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA și a rămas în această funcție timp de 48 de ani, până când a plecat pe veșnicele plaiuri ale vânătoarei. A servit sub opt președinți, de la Calvin Coolidge la Richard Nixon. După el însă americanii au stabilit un mandat de zece ani pentru funcția de director al FBI. Li s-o fi acrit și lor vreme de 48 de ani cu Hoover. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: pixabay.com /

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.