• 1553: Lady Jane Grey urcă pe tronul Angliei. Tatăl său a fost Henry Grey, iar mama, lady Frances Brandon, fiica Mariei Tudor, sora cea mică a lui Henric al VIII-lea. N-a ajutat-o la nimic asta, fiindcă după doar nouă zile a fost dată jos de pe tron de Maria I a Angliei. Să domnești doar nouă zile sună comic. Nici n-apucai să dai o tură prin grădinile palatului.
  • 1962: A fost lansat, de la Cape Canaveral, Telstar, primul satelit de telecomunicații, făcând posibilă transmiterea de programe de televiziune peste Oceanul Atlantic. Și nu numai de programe TV, hai să nu fim naivi.
  • 1997: Președintele Statelor Unite și cel al Franței, adică Bill Clinton și Jacques Chirac, au devenit cetățeni de onoare ai Bucureștiului, printr-o hotărâre a Consiliului General al capitalei. Nu că ar fi avut vreunul dintre ei ceva de a face cu Bucureștiul. Asta e, era o vreme când se dădeau bezele și distincții.
  • 1994: România pierde în fața Suediei calificarea în semifinale Campionatului Mondial de Fotbal din SUA, unde putea întâlni Brazilia. Am pierdut la loviturile de departajare, după ce în prelungiri, spre final, a dat golul de 2-2 Kennet Andersson, care a sărit cu capul mai sus decât a sărit Prunea cu mâinile întinse. Orice microbist mai are faza aceea în minte și mai sunt mulți cei care încă îi trimit lui Prunea tot felul de gânduri profund colorate în contul golului de atunci.
  • 2006: În Mongolia, la sărbătorirea a 800 de ani de la înființarea statului, se inaugurează o coșcogea statuie, de 40 de metri înălțime, a lui Ginghis Han. Omul ăsta chiar a avut ambiția să fie mare și după ce și-a încheiat socotelile cu lumea pământeană. Nu degeaba a cucerit tot ce a prins. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pinterest.co.uk

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.