• 49 î.Hr.: Iulius Caesar traversează Rubiconul, ocupă Roma și îl alungă pe Gnaeus Pompeius Magnus. Cei doi făcuseră parte din așa-numitul triumvirat, împreună cu Crassus, însă după ce acesta din urmă s-a prăpădit, Caesar s-a gândit să-l lase cu buzele umflate pe Pompei. Sau poate brusc și-a dat seama că nu-i mai place fața lui.
  • 1430: Filip cel Bun, ducele de Burgundia, înființează Ordinul Lâna de Aur, care avea să devină cel mai prestigios și deopotrivă exclusivist ordin cavaleresc din lume. L-a înființat pentru a-și celebra căsătoria cu infanta Isabela a Portugaliei. Foarte complicat era să te alegi cu Lâna de Aur. Pe de altă parte însă nu trebuia să facă parte tot poporanul din ordinul cu pricina.
  • 1475: Are loc celebra, în istoria noastră, bătălie de la Podul Înalt. O luptă în care oastea lui Ștefan a învins armatele lui Suleiman Pașa, care ar fi fost de două ori și ceva mai numeroase după cum arată unele izvoare istorice. Nimic de zis, era iscusit Ștefan într-ale războaielor. Iar dacă ar fi s-o luăm pe exprimări fotbalistice, la Vaslui i-a dat cu terenul în cap lui Suleiman.
  • 1863: Metropolitan Railway, cea mai veche cale ferată subterană din lume, se deschide între Paddington și Farringdon. O inaugurare care a marcat începutul metroului londonez. De bună seamă că pe mulți i-a podidit invidia la vremea aceea.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: O voce fără pereche

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.