• 1388: Menționarea, pentru prima dată, a Sucevei drept cetate de scaun, un soi de capitală cum ar veni, a  statului feudal Moldova. Pe vremea aceea era domnitor Petru al II-lea Mușat. El a mutat, de altfel, capitala de la Siret la Suceava. Nu i-o fi plăcut prima locație cum s-ar zice în termeni moderni. Nu te pui cu mușchii lui vodă, care mută și munții, darămite o capitală.
  • 1840: Regina Victoria a Marii Britanii l-a luat de soț pe prințul Albert, un văr primar al ei. Cei nouă copii ai lor și cei 26 din cei 34 de nepoți care au prins vârsta maturității s-au căsătorit în case regale sau familii de nobili de-a lungul și de-a latul continentului, așa că nu e de mirare că reginei Victoria i s-a zis „bunica Europei”.
  • 1942: Primul ”Disc de aur” i-a fost decernat, de către compania RCA Victor, cântărețului american Glenn Miller, pentru piesa „Chattanooga Choo Choo”. Un cântec cu un nume șturlubatic, nu pricepe nimeni ce înseamnă, dar sună bine :).
  • 1997: Calculatorul ”Deep Blue”, fabricat de IBM, i-a dat o mamă de bătaie la șah campionului mondial Garry Kasparov. Căpățânos calculator, ce să mai zici. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.