• E Ziua Internațională a Drepturilor Omului. În 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a ONU adopta Declarația universală a drepturilor omului. Bun lucru a făcut. (În imagine, Eleanor Roosevelt, fostă primă doamnă a SUA.)
  • 2008: La o licitație, la Londra, un diamant numit Wittelsbach Blue este vândut cu 16,4 milioane de lire sterline. Cel mai mare preț plătit vreodată la o licitație pentru un diamant. În iunie 2011, diamantul a fost vândut emirului din Qatar Hamad bin Khalifa al-Thani pentru cel puțin 80 de milioane de dolari. Nu i s-o fi făcut gaură-n pod emirului plătind suma asta, e clar. Numai că stai să te gândești cât de special să fi fost diamantul acela. Pesemne știa și să facă de mâncare, să spele vasele, să deretice prin casă.
  • 1868: La Londra, la intersecția Bridge Street cu Parliament Square, este montat primul semafor din lume. Consta într-un felinar atârnat de un stâlp metalic de șapte metri, care, alimentat cu gaz, avea o lumină când verde, când roșie. Ăla da felinar inteligent.
  • 1901: Primele premii Nobel au fost decernate la Stockholm. Pentru fizică, medicină, chimie, literatură și pace. O zi de ținut minte.

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / FDR Presidential Library

CITEȘTE ȘI: De la bug la mouse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.