• 1799: Franța adoptă metrul ca unitate de măsură oficială. Trebuia și metrul să fie adoptat odată și-odată, nu?
  • 1845: A fost patentată prima anvelopă pneumatică, făurită de inginerul britanic Robert Thompson. Bună inspirație a avut, nimic de zis.
  • 1848: Carol Ludovic Napoleon Bonaparte (nepot al lui Napoleon I) este ales președinte al Franței. A stat în această funcție până în 2 decembrie 1852, când s-a proclamat împărat, sub numele de Napoleon al III-lea (e drept că învestirea a fost validată de un plebiscit). S-o fi plictisit omul să tot fie președinte și s-o fi gândit să încerce și varianta de împărat, că doar n-o fi foc.
  • 1868: La Londra, la intersecția Bridge Street cu Parliament Square, este montat primul semafor din lume: adică un felinar atârnat în vârful unui ditamai stâlpul metalic, de șapte metri. Felinarul, alimentat cu gaz, avea o lumină când verde, când roșie. Asta era tehnica pe vremurile acelea, ce să faci.
  • 2008: La o licitație din Londra, diamantul Wittelsbach Blue este vândut cu 16,4 milioane de lire sterline, cea mai mare sumă plătită vreodată la o licitație pentru un diamant. În iunie 2011, acesta a fost vândut emirului din Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani, pentru cel puțin 80 de milioane de dolari. Sigur nu i s-a făcut gaură-n pungă emirului. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.