• 1859: Are loc așa-numita ”Superfurtună solară” sau Evenimentul Carrington. A fost cea mai puternică furtună solară din istoria observațiilor astronomice. Nervos trebuie să fi fost Soarele, dar bine că i-a trecut.
  • 1902: În Sala Olympia, din Paris, are loc proiecția primului film science-fiction. Pelicula ”Voiajul în Lună” a regizorului Georges Méliès a avut priză la public. Filmul a fost inspirat din romanele ”De la Pământ la Lună”, de Jules Verne, și ”Primii oameni în Lună”, de H.G. Wells. S-au folosit trucaje cu grămada. Logic, că doar nu s-a filmat pe un câmp cu păpădii.
  • 1920: E pusă în funcțiune, la Chicago, Fântâna Timpului, spre a puncta 100 de ani de pace între Statele Unite ale Americii și Regatul Unit. Bună treabă.
  • 1715: Ajunge pe tronul Franței Ludovic al XV-lea, strănepotul lui Ludovic al XIV-lea, care se prăpădește după o domnie de 72 de ani. Urmașul la tron avea cinci ani, așa că a cârmuit sub regență, că doar nu era să renunțe la șotron pentru treburile de stat. (T.V.S.) 

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.