• 1923: A venit pe lume, în București, Ion Popescu-Gopo, regizor, scenarist, desenator și caricaturist. Cu personajul lui de desen animat, ”omulețul lui Gopo”, a câștigat premii naționale și internaționale. A fost o personalitate a cinematografiei românești. În 1957 a obținut premiul „Palme d’or” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, cu scurtmetrajul ”Scurtă istorie”.
  • 1899: Bayer introduce aspirina în Germania. Inițial era Aspirin, adică numele medicamentului produs de compania farmaceutică, însă mai apoi a devenit comunul nostru substantiv aspirină. Deh, e în natura omului să simplifice ce se poate.
  • 1921: A apărut, la Cluj și București, revista ”Gândirea”, o publicație tradiționalistă care tindea să orienteze creația spre valorile autohtone. În paginile revistei au semnat mari scriitori, precum Arghezi, Tudor Vianu, Călinescu, Eliade. Directori erau Cezar Petrescu la Cluj și Nichifor Crainic la București. Cu astfel de nume să tot faci reviste.
  • E Ziua Internațională a Muncii. La mulți ani, să trăim, să înflorim și să ne mai și veselim, nu doar să muncim 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Bravul Svejk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.