• 1770: O cometă, pe numele ei Lexell, descoperită de astronomul Charles Messier, a trecut la 0,015 unități astronomice – asta traducându-se în 2,2 milioane de kilometri – de Pământ. A fost cea mai aproape de Terra dintre toate cometele observate de-a lungul istoriei. Asta dacă ”aproape” se poate numi o distanță de 2,2 milioane de kilometri 🙂
  • 1903: Începe prima ediție a Turului Franței. Un tur ciclist lung de mai bine de 3.600 de kilometri. De pedalat, nu glumă.
  • 1916: A venit pe lume Olivia de Havilland, care avea să ajungă o actriță și talentată, și frumoasă foc. A apărut în 49 de filme și a fost considerată una dintre cele mai de succes actrițe ale vremii. Nu e de mirare că a luat două Oscaruri. A plecat dintre noi la 104 ani, dar ne-a lăsat roluri memorabile.
  • 2005: A intrat în circulație leul nou, adică RON-ul, circulând în paralel, până la sfârșitul lui 2006, cu leul vechi. Nostim e că și acum, după 16 ani, unii îi mai spun sutei de lei milion. Se vede treaba că sunt obișnuințe care durează. Mult. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.