• 1502: Vestitul navigator Amerigo Vespucci ajunge în buza unui țărm care acum ține de Rio de Janeiro. Parcă a simțit el ce tărâm special descoperă. E drept că pe atunci nu exista carnavalul de la Rio, nici brazilience focoase care să se miște în ritm de samba și să te facă să uiți că trebuie să te întorci acasă. Dar oricum omul a deschis cumva calea pentru Rio, frumos din partea dumisale 🙂
  • 1896: Savantul Wilhelm Conrad Röntgen anunță descoperirea razelor X. Adică a razelor care aveau mai apoi să-i poarte numele. Prima radiografie din lume a fost făcută de Röntgen la scurt timp după ce a descoperit razele cu pricina. O radiografie în care apăreau oasele degetelor de la o mână a soției sale, cu tot cu inelul aferent. Ce și-o fi spus nevasta: ”Măi, ăsta al meu chiar știe tot despre mine, până și cum îmi stau oasele în degete!”.
  • 1925: Astronomul american Edwin Hubble dă de veste că a descoperit o galaxie, una căreia avea să i se spună Andromeda. Fie vorba-ntre noi chiar nu e de ici, de colo să descoperi o galaxie. Hai, o stea, o coadă de cometă, un meteorit, o planetă pitică, ceva, dar chiar o galaxie înseamnă mult. Concluzia? Tenacitatea de a scruta Universul poate fi răsplătită.
  • 1959: Fidel Castro și revoluționarii lui preiau conducerea Cubei, trimițându-l după țigări (ori trabucuri cubaneze) pe alde Fulgencio Batista cu regimul lui cu tot. Așa începea cariera de ”El lider maximo” a lui Fidel. A acelui Fidel care, potrivit unor calcule istorice, ar fi scăpat din peste 600 de tentative de asasinat. Vigilente ursitoare a avut.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Taxa pe fereastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.