Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de instabilitate atmosferică și intensificări susținute ale vântului până la ora 22.00 pentru o parte a țării, respectiv cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru o alta.

Până la ora 22.00, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Tot până la ora 22.00, în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

Cod portocaliu va fi până la ora 22.00 în sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei, unde se vor înregistra intervale cu vijelii (viteze de 80-90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

Sursă informații și foto: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.